СБУ пояснила, чому на перших кадрах київського терориста та під час його затримання у заручниках були різні жінки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У СБУ заявили, що на перших опублікованих кадрах київського терориста Сухроба Карімова у заручниках була працівниця відділення банку, а під час його затримання — уже начальниця цього відділення.

Так в СБУ прокоментували запитання про те, чому у заручниках перебували різні жінки.

«Під час захоплення терористом банківської установи, її співробітники перебували на робочих місцях. Зокрема співробітниця банку, до якої спочатку звернувся зловмисник — вона й була зафіксована на перших фото з місця події», — йдеться у повідомленні.

Після цього начальниця відділення домовилися про те, щоб терорист відпустив усіх співробітників банку і взяв у заручники лише її одну. Саме вона перебувала кілька годин разом із Карімовим у відділенні банку і була присутня на відео під час його затримання.

Водночас виконавчий директор Універсал Банку Ірина Старомінська розповіла, що начальницю відділення звати Наталія. Коли терорист зайшов у відділення та розмовляв із співробітниками, вона запропонувала йому води і в цей момент натиснула «тривожну кнопку», повідомивши про небезпеку центральний офіс банку та правоохоронні органи.

«Три години Наташа вела діалог з неадекватною людиною. Зуміла взяти у нього паспорт, зробити копію і переслати колегам, паралельно закладаючи вікна папками, на вимогу злочинця, щоб снайпер не влучив», — розповіла вона.

  • 3 серпня у Києві 32-річний громадянин Узбекистану Сухроб Карімов погрожував підірвати вибухівку у відділенні Універсал Банку в бізнес-центрі «Леонардо». У приміщенні банку залишилася керівниця відділення, інші працівники вийшли.
  • Згодом до терориста впустили представників ЗМІ, які спілкувалися з ним близько 10 хвилин. Під час цього до приміщення банку увірвалися бійці СБУ і затримали Карімова. Щодо нього відкрили кримінальне провадження за ст. 258 — тероризм.