Спроба зґвалтувати жінку: «Укрзалізниця» звільнить працівників, які «зайцем» впустили до потяга підозрюваного

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

«Укрзалізниця» звільнить працівників, через недбалість яких чоловік проник до поїзда «Київ — Маріуполь», побив і намагався зґвалтувати пасажирку. Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці» у Telegram-каналі.

Із посад звільнять провідника вагона, у якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

Також усіх провідників додатково проінструктували, аби не допустити таку ситуацію у майбутньому.

Нагадаємо, 1 серпня пасажирка Анастасія Лугова повідомила у Facebook, що вночі до неї в купе увірвався чоловік у одних трусах і почав бити її. Дівчина почала кричати, від її крику прокинувся син. Чоловік спробував вдарити дитину, але Лугова змогла зупинити зловмисника, сказавши, що виконає будь-яке його прохання.

У відповідь на це чоловік спробував її зґвалтувати. Лугова попросила його вийти, щоб син нічого не побачив, пішла з чоловіком в його купе, звідки втекла до провідниці під приводом походу до дитини. Врешті вона разом з сином сховались в сусідньому вагоні.

По прибуттю до Києва зловмисника вже чекав наряд поліції. Того ж дня Соломʼянський райсуд Києва заарештував нападника на 2 місяці без права внесення застави.

Чоловік Лугової Володимир Захаренков повідомив у коментарі «5 каналу», що провідниці поїзда намагалися переконати його дружину не викликати наряд поліції, побоюючись звільнення з роботи, адже нападник їхав в поїзді «зайцем». Захаренков розповідав, що провідниці пропонували заплатити Анастасії «певну суму», щоб справа не набула розголосу і про це не повідомили поліції.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Facebook, що затриманий — уродженець Запоріжжя Рудзько Віталій Євгенович, 1975 року народження.

Геращенко додав, що у нападника вже були три судимості — за викрадення авто, хуліганство та крадіжку.