Сенат США прийняв останній звіт розслідування щодо втручання Росії у вибори президента

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Сенаті США прийняли секретну версію останнього, пʼятого тому розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Про це йдеться в спільній заяві голови комітету сенатора-республіканця Марка Рубіо і співголови, демократа Марка Ворнера.

«Найближчими днями» комітет заслухає всі додаткові думки, а також буде працювати над підсумковою, «належним чином відредагованою версією» пʼятого тому пʼять, яка буде доступна для широкого загалу.

«Ми хочемо подякувати слідчим Комітету з питань Росії за їх багаторічну копітку і напружену роботу з цього важливого питання», — додають в заяві.

  • Вашингтон і американські розвідслужби неодноразово заявляли, що Росія намагалася вплинути на вибори президента США в 2016 році.
  • Наприклад, у червні 2016 року американські ЗМІ повідомили про несанкціоноване втручання в інформаційну систему Національного комітету Демократичної партії США.
  • Після розслідування компанія CrowdStrike зробила висновок, що злам зробили два угруповання хакерів — Cozy Bear і Fancy Bear. Обидва, на думку CrowdStrike, тісно повʼязані з владою РФ і беруть участь в політичному і економічному шпигунстві.
  • Уряд Росії категорично заперечує свою причетність до інциденту.