В Офісі президента назвали «неправильним рішенням» призначення Піскуна радником генпрокурора Венедіктової

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Офісі президента назвали «неправильним рішенням» призначення Піскуна радником генпрокурора Венедіктової

Косарєв Олександр / УНІАН

Радник глави Офісу президента з антикризових комунікацій Михайло Подоляк назвав «неправильним рішенням» призначення генпрокурором Іриною Венедіктовою своїм радником колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. Подоляк вважає, що генпрокурор ще змінить своє рішення. Про це він розповів в інтервʼю «Радіо Свобода».

«Я думаю, що це було неправильне рішення, і я вважаю, що Ірина Валентинівна ухвалить відповідне нове рішення по Піскуну [...] Вона зрозуміє, що мабуть щось не так з цим кадровим призначенням […] Піскун на сьогодні не може обіймати будь-яку посаду в тій вертикалі, в якій він зараз обіймає. Це для авторитету держави вкрай погане явище. Як було вкрай погане явище призначати суб’єкта за прізвищем «Луценко» генеральним прокурором, так само і суб’єкта за прізвищем «Піскун» призначати радником генпрокурора», – заявив Подоляк.

При цьому він наголосив, що кадрове призначення Піскуна до Офісу генпрокурора і кадрові призначення щодо Леоніда Кравчука і Вітольда Фокіна — це різні речі.

«Що стосується Фокіна і Кравчука. Це — функція авторитетів у важкій переговорній ситуації. Росія не сприймає тут взагалі нікого, з точки зору авторитетних позицій. Чому був Леонід Данилович, чому зараз Леонід Макарович — це виключно функція представництва для тієї сторони перш за все: аби наш представник міг щось сказати і та сторона це почула. Такі переговорні майданчики завжди містять в собі грандіозного старожила в будь-якій країні. Позиції, які вони мають озвучити зі своїм авторитетом, ми будемо з ними погоджувати, це ж зрозуміло», — розповів Подоляк.

  • 27 липня генпрокурор Ірина Венедіктова призначила колишнього очільника Генпрокуратури Святослава Піскуна своїм радником на громадських засадах.
  • Згодом Венедіктова пояснила, що взяла у свої радники Піскуна, бо в нього «цінний досвід [...] людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною, і за ним йдуть колективи — він ефективний».
  • Святослав Піскун працював генпрокурором тричі: у 2002—2003 роках, у 2004—2005 роках та у квітні-травні 2007 року. Двічі Піскун був і народним депутатом України від Партії регіонів. У 2016 році став головою Союзу юристів України.