Instagram запустила свій аналог TikTok — Reels

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Соцмережа Instagram запустила додаток Reels, який дозволяє користувачам записувати короткі 15-секундні відеокліпи з музичним або іншим звуком. Про це йдеться у блозі Instagram.

Платформа Reels схожа на TikTok у тому, що надає набір інструментів, які полегшують зйомку відео. Наприклад, під час запуску додаток пропонує таймер зворотного відліку, можливість налаштування швидкості відео та інші ефекти.

Reels знаходиться внизу камери Instagram. У лівій частині екрана є інструменти для творчого редагування, зокрема:

  • Аудіо — пошук пісні в музичній бібліотеці Instagram. Також можна використовувати свій власний оригінальний звук, просто записавши з ним відео у Reels. Коли користувач з відкритим профілем ділиться цим відео, інші також зможуть створювати ролики з цим звуком (функціонал аналогічний до масок Instagram).
  • AR-ефекти, які дозволяють «накладати» віртуальний контент на реальний світ — за допомогою таких цифрових підказок можна, наприклад, швидко знайти потрібний продукт в супермаркеті.

Користувачі можуть обмінюватися роликами з підписниками та друзями, а не тільки в Instagram Stories. Крім того, Instagram перемістила Reels в спеціальне місце в профілі і в пошуку, щоб користувачі могли ділитися роликами в своїй стрічці Instagram.

Reels — це не перша спроба Facebook кинути виклик TikTok. Раніше Instagram запускала додаток для коротких відео Lasso, але поки він не отримав суттєвої підтримки. Однак за допомогою Reels Instagram може знайомити своїх користувачів із Lasso.

Відомо, що Reels запустили у 50 країнах світу, однак чи є у цьому переліку Україна — невідомо.