Зеленський призначив нового очільника Головного управління розвідки – офіцера Буданова. Рік тому його хотіли підірвати росіяни

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський змінив керівництво Головного управління розвідки Міноборони України.

Про це йдеться в указах президента № 307/2020 та № 308/2020.

Першим указом Зеленський звільнив з посади начальника ГУР МО Василя Бурбу. Він очолював це управління з 2016 року.

Новим начальником став офіцер Кирило Буданов. Відомо, що рік тому саме він був мішенню російських диверсантів, які намагались підірвати його автомобіль.

«Зміна начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони пов’язана з потребою переформатування та інтенсифікації роботи, пошуку та впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення безпекових питань», — пояснили в Офісі президента.

  • У Києві на вулиці Вільямса у ніч на 4 квітня 2019 року підірвали автомобіль Chevrolet Evanda. У Генпрокуратурі назвали підрив терористичною атакою на працівника однієї з українських спецслужб. У ЗМІ була інформація, що йдеться про працівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова. Це підтвердили і матеріали суду.
  • Авто розвідника намагався підірвати росіянин із документами на ім’я Олексія Ломака. Він встановив міну під машиною, однак під час цього вона здетонувала. Унаслідок невдалого замаху СБУ вдалося затримати цілу групу диверсантів, які організовували замах на Буданова.