Зеленський взяв до ОП чиновника часів Януковича, який виправдовував дії міліції під час Майдану

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Зеленський взяв до ОП чиновника часів Януковича, який виправдовував дії міліції під час Майдану

МВС України

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду заступника голови ОП Олега Татарова, який за Януковича працював у МВС та виправдовував дії міліції на Майдані.

Указ про призначення опубліковано на сайті президента.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», під час Майдану Татаров працював на посаді начальника Головного слідчого управління МВС і переконував ЗМІ та дипломатів у тому, що мітингувальники стріляють самі в себе. Ще він називав розгін Майдану «розчищенням території» для руху транспорту.

Також чиновник називав викрадення та катування «автомайданівця» Дмитра Булатова в січні 2014 року інсценуванням і провокацію за гроші.

Після Революції гідності Татаров працював адвокатом і захищав таких осіб на кшталт гендиректора «Укрбуд Девелопменту» Олега Майбороди, якого підозрювали у розкраданні при будівництві житла для військовослужбовців, і колишнього голови апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, який перейшов на бік Росії під час окупації, повідомляє «Громадське».

Також Татаров був адвокатом «опоблоківця» і колишнього «регіонала» Вадима Новинського, як повідомляла «Українська правда».

Призначення Татарова на посаду в Офіс президента Зеленського, за чутками, готували ще цієї весни. Зокрема, у березні журналістка Олена Яхно повідомляла про призначення заступником генпрокурора Ірини Венедіктової «такого собі Олега Татарова».

Пізніше, у квітні, на сторінці «Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані» у Facebook опублікували звернення щодо неприйнятності призначення до адміністрації Зеленського людини, «яка безпосередньо причетна до переслідувань майданівців» і на новій посаді очолить «весь правоохоронний блок, що покликаний розслідувати ці злочини».

Сам Татаров пояснив у коментарі Інтерфаксу, що на посаді заступника Андрія Єрмака займатиметься питаннями правоохоронної діяльності та боротьби з корупцією.

«До сфери моїх компетенцій належить формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення діяльності Офісу президента України, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини», — сказав колишній слідчий часів Януковича.