Німецькі екологи подали новий позов до суду проти «Північного потоку — 2»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Німецькі екологи подали новий позов до суду проти «Північного потоку — 2»

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Німецькі екологи з організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) оскаржили в суді дозвіл, виданий владою Німеччини на введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік — 2».

Про це повідомляє Die Welt.

Організація вимагає перевірити обґрунтованість дозволу, який влада видала на будівництво газопроводу.

Екологи посилаються на нові наукові дані, згідно з якими робота газопроводу може призвести до неконтрольованого витоку метану. Збиток від такого викиду для навколишнього середовища може виявитися вищим, ніж припускали раніше.

Раніше організація вже намагалась оскаржити будівництво газопроводу у самому Гірничому відомстві Штральзунда, але отримала відмову.

  • Сенат США схвалив оборонний бюджет, який, зокрема, передбачає виділення майже $3,8 млрд на програму щодо стримування Росії, посилення санкцій проти російських газопроводів «Північний потік — 2» і «Турецький потік».
  • На початку червня повідомлялося, що судно «Академік Черський» змінило власника, що дозволить «Газпрому» уникнути нових санкцій США.
  • Польський регулятор UOKiK оштрафував російську компанію «Газпром» за небажання співпрацювати у антимонопольному розслідуванні щодо будівництва газопроводу Nord Stream 2.
  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 93%. Подальшому будівництву заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу у декілька мільярдів доларів на рік.