Мішель Обама зізналася, що страждає від депресії через расизм у США та «лицемірство» Трампа

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мішель Обама зізналася, що страждає від депресії через расизм у США та «лицемірство» Трампа

Facebook / Michelle Obama

Колишня перша леді США Мішель Обама розповіла, що страждає від депресії, яку вона пов’язує з пандемією коронавірусу, расизмом у США та лицемірством адміністрації президента Дональда Трампа. Про це вона розповіла у своєї подкасті, пише BBC.

Обама розповіла про проблеми зі сном та складнощі з підтриманням звичної фізичної активності. За її словами, депресія протікає у легкій формі.

«Я прокидаюся посеред ночі через переживання або через відчуття тяжкості. Я знаю, що у мене депресія в легкій формі. Не тільки через карантин, а й через расовий конфлікт. Спостерігати день у день лицемірство адміністрації [Трампа] дуже обтяжливо», — каже колишня перша леді.

Мішель Обама радить підтримувати стабільний розпорядок дня. Також, додає вона, потрібно «знати себе» і розуміти, що «приносить вам радість».

При цьому, у подкасті вона не уточнила, чи була депресія у неї діагностована лікарями.

  • У 2017 році видавництво Penguin Random House, що входить до групи Bertelsmann, заплатило рекордну суму за права на публікацію мемуарів Барака Обами та його дружини — $65 млн.
  • У травні на Netflix зʼявиться документальний фільм про Мішель Обаму, присвячений туру на підтримку її мемуарів Becoming. За цю книжку колишня перша леді США була удостоєна премії «Греммі» в номінації «Найкращий розмовний альбом».