Аеропорт «Бориспіль» через карантин «втратив» третину авіакомпаній. Зараз він обслуговує 59 напрямків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» через введені протиепідемічні обмеження «втратив» близько третини авіакомпаній, а завантаженність рейсів значно впала.

Про це інтервʼю «Бізнес-Цензор» розповів генеральний директор аеропорту Павло Рябікін.

За його словами, з аеропорту в 2019 році виконували регулярні рейси 34 авіакомпанії. Зараз їх залишилося 22, при тому, що вони сильно скоротили частоту польотів. На сьогодні «Бориспіль» обслуговує 59 напрямків. У минулому році, в цей же період, аеропорт обслуговував 111 напрямків.

«Авіакомпанії хочуть літати. Але зробивши два-три рейси, бачать, що фактичне завантаження борту нижче, ніж необхідно для окупності перевезення. Тому або знижують кількість частот, або відмовляються на якийсь час виконувати ці рейси. Я думаю, таку тенденцію ми, як мінімум, будемо спостерігати до кінця цього року», — розповів Рябікін.

Стосовно завантаження літаків перевізників гендиректор сказав, що авіакомпанії (Turkish Airlines, KLM, Lufthansa), які літають у хаби, залишилися на тому ж рівні, як і в минулому році — завантаженість на рівні 70—75%. Однак їм довелося значно скоротити кількість рейсів.

Лоукости, такі як Ryanair, іноді «возять повітря». «У тій же Ryanair я бачив рейси, де було 12—15 осіб. Це тільки такі монстри як Ryanair, з таким великим запасом міцності, можуть собі дозволити возити повітря. Вони так зміцнюють позиції на ринку», — сказав Рябікін.