Сезон атлантичних ураганів цьогоріч буде суворішим, ніж очікували — до 25 штормів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Фахівці Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) оновили прогноз щодо кількості ураганів і штормів в Атлантичному океані, які можуть стосуватися Карибського басейну в цьому році. Прогноз виявився невтішним — сезон атлантичних ураганів в цьому році буде найактивнішим за всю 22-річну історію спостережень.

Фахівці очікують від 19 до 25 штормів, з яких 7—11 можуть стати ураганами. З них від 3 до 6 мають потенціал стати самими руйнівними. Шторми будуть формуватися до кінця жовтня.

У NOAA зазначають, що оновлений прогноз значно перевищує порогове значення для надзвичайно активного сезону. Ясно, що він буде тривалим. Управління днями опублікувало список обраних імен для штормів. Він складається з 21 назви — 9 штормів вже пройшли. Останній «Ісаіас» забрав життя щонайменше пʼяти осіб.

Як пише Mashable, збільшення кількості штормів стало можливо завдяки чотирьом чинникам, які впливають один на одного — це незвично висока температура океану, тепла фаза північноатлантичного коливання, відсутність сильних вітрів у Карибському морі та потужний сезон дощів у Західній Африці.

  • Сезон атлантичних ураганів в 2020 році почався раніше, ніж очікували. 28 липня сформувався тропічний шторм «Ісаіас». Вже 31 липня він досяг Куби, Домініканської Республіки, Пуерто-Рико і Флориди. Шторм утворився раніше передбачуваного часу — на нього чекали в середині серпня. «Ісаіас» пройшовся по штатах Флорида, Джорджія, Південна і Північна Кароліни, після чого пішов у бік Канади.