Луцьк і Тернопіль більше не в «червоній» зоні карантину. Через чотири дні мапу знову планують оновити

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Луцьк і Тернопіль більше не в «червоній» зоні карантину. Через чотири дні мапу знову планують оновити

Луцьк відповідно до ситуації з коронавірусом остаточно перенесли у «помаранчеву» зону карантину, а Тернопіль — у «жовту». Рішення набуде чинності з 8 серпня. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Глава МОЗ наголосив, що відомство пропонує розширити критерії визначення епідемічної ситуації з коронавірусом. Зокрема, МОЗ запропонує уряду:

  • збільшити показник необхідних тестувань на коронавірус із 24 до 32 на 100 тис. населення;
  • враховувати кількість нових хворих за останні сім днів.

Пропозиції МОЗ винесе на обговорення Кабінету міністрів 10 серпня. У разі їх ухвалення наступного дня комісія з питань ТЕБ і НС знову затвердить новий поділ регіонів на карантинні зони.

  • Опівдні 7 серпня оновили дані на інтерактивній карті щодо розподілу країни на карантинні зони. Відповідно до неї, у «червону» зону за рівнем поширення коронавірусу потрапив Харків, Костопільський район Рівненської області та Кіцманський район Чернівецької області. Але згодом у МОЗ заявили, що новий розподіл країни на карантинні зони є недійсним. Система автоматично оновила дані, а офіційного рішення комісії ще не було.
  • З 1 серпня Міністерство охорони здоров’я почало ділити всі регіони на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діють різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій» зоні.
  • Переглянути дані інтерактивної карти з поділом на карантинні зони можна тут.