Очільник МОЗ ініціював посилення контролю за карантином, а Зеленський доручив Кабміну мобілізувати сили

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив на брифінгу, що ініціював посилення контролю за дотриманням карантинних заходів через тривожну статистику поширення коронавірусу.

Він заявив, що за минулу добу в країні було два антирекорди — за кількістю нових хворих (1 489) і за кількістю госпіталізованих (294). Також він звернув увагу, що за минулу добу померли 27 українців.

«Ми бачимо дуже суттєве погіршення ситуації. Я буду звертатися до своїх колег, які відповідають за контролювання всіх наших заходів, щодо обмежувальних заходів [...]. Буду звертатися щодо посилення контролю за всіма правилами, які встановлені в нашій країні, за всіма обмежувальними заходами», — сказав Степанов.

Як повідомляє Офіс президента, голова держави Володимир Зеленський доручив уряду мобілізувати сили, щоб уникнути другої хвилі пандемії.

Зеленський вимагає у найкоротший термін провести комплексну оцінку готовності лікарень, забезпечити їх усім необхідним обладнанням, а медиків — засобами захисту. Також Зеленський просить посилити контроль за карантином і переглянути режим роботи контрольно-пропускних пунктів вʼїзду на територію окупованого Криму.