Німеччина дозволила в’їзд громадянам, які перебувають у стосунках із місцевими мешканцями. Партнерство потрібно довести

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Німеччина дозволила в’їзд громадянам, які перебувають у стосунках із місцевими мешканцями. Партнерство потрібно довести

Travis Grossen / Unsplash

Німеччина дозволила воззʼєднання розлучених коронавірусом неодружених партнерів, які є громадянами країн, що не входять до Євросоюзу, якщо вони зможуть довести свої стосунки.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини у Twitter.

За словами міністра внутрішніх справ Горста Зеєгофера, візити стануть можливими від 10 серпня.

Пари повинні будуть надати докази своїх тривалих стосунків, зокрема, підтвердження попереднього спільного проживання за кордоном або принаймні однієї особистої зустрічі в Німеччині — штампи в паспорті, проїзні документи або квитки на літак.

До того ж, пара повинна підписати спільну заяву на підтвердження існування їхніх стосунків, а партнер, який мешкає в Німеччині, має надати офіційне запрошення для відвідування.

Окремо у міністерстві уточнили, що партнери з країн «високого ризику» також будуть допущені, але після обовʼязкового тестування, на результати якого вони очікуватимуть у карантині.

Раніше кордони були закриті для мандрівників із країн, що не входять до Євросоюзу, за винятком дипломатів, громадян, які є членами родин громадянина ЄС або Великої Британії, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії чи Швейцарії, та осіб, які мають дозвіл на перебування чи довгострокову візу для навчання або роботи.