У Мінську почалося кілька акцій протесту. Демонстрантів розганяє ОМОН із використанням перцевого газу

Автори:
Костя Войтенко, Олег Панфілович
Дата:

Увечері 9 серпня співробітники спецпідрозділу міліції ОМОН розігнали в Мінську акцію протесту незгодних з оприлюдненими результатами офіційних екзит-полів, на яку зібралися кілька тисяч людей. Про це «Бабелю» розповів очевидець з місця події.

За його словами, правоохоронці застосували проти мітингувальників біля Палацу спорту перцевий газ. Наразі між ними тривають сутички.

Також бійці ОМОНу розігнали акцію протесту, яка відбувалася біля Стели переможців. Про це повідомили журналісти телеканалу «Белсат» з місця подій. За їхніми даними, сюди прийшли до 5 тисяч людей. Однак ОМОН почав розганяти присутніх, витісняючи людей від Стели. За повідомленнями ЗМІ, кілька людей під час сутичок отримали поранення.

Після цього, як передає «Белсат», кілька сотень людей спробували перекрити рух проспектом Переможців, який розташований поблизу. Проїжджаючі повз автомобілі постійно сигналять.

Видання NEXTA повідомляє, що на проспекті Машерова в Мінську люди вступили в сутички з ОМОНом. Видання повідомляє про постраждалих як серед протестувальників, так і серед правоохоронців.

Видання Onliner і TUT.by повідомляють, що ОМОН застосовує світлошумові гранати в районі проспекту Переможців.

  • 9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. Відразу після завершення голосування і оголошення результатів екзит-полів правоохоронці почали затримувати протестувальників біля будівель виборчих дільниць.
  • Після закриття виборчих дільниць опублікували результати національного екзит-пол. Згідно з ними, за Олександра Лукашенка проголосували 79,7% виборців, а за Світлану Тихановську — 6,8%.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.