У Львівській області завантаженість ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус перевищила 50%. МОЗ відкриває заклади другої хвилі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Львівській області завантаженість ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус перевищила 50%. МОЗ відкриває заклади другої хвилі

Barcroft Media / Contributor

У Львівській області через високу завантаженість ліжок у медичних закладах першої хвилі для хворих на коронавірус почали відкривати лікарні другої хвилі.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов на брифінгу в понеділок, 10 серпня.

«Зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Львівська область перейшла поріг у 50% завантаженості ліжок медзакладів першої хвилі. Ми почали відкривати лікарні другої хвилі», — сказав він.

За словами Степанова, МОЗ продовжує нарощувати потужності в боротьбі з коронавірусом.

«Тестування збільшилося із 200 на день у квітні до понад 15 тисяч зараз. У лікарнях другої хвилі є 10 237 ліжок, з них 851 реанімаційне, 1 442 апарати ШВЛ. Ми значно збільшили кількість апаратів ШВЛ, додатково встановили понад 800. Збільшили кількість ліжок із киснем», — додав міністр, запевнивши, що також збільшуються обсяги закупівель засобів індивідуального захисту, для чого використовують ресурси держбюджету і програму Світового банку.

  • В Україні за добу виявили 1 008 нових випадків коронавірусу. Найбільше — у Львівській (130), Івано-Франківській (121), Харківській (117) та Чернівецькій (108) областях. Загалом кількість хворих зросла до 81 957 осіб.
  • У світі кількість випадків інфікування коронавірусом перевалила за 20 мільйонів. За всіма показниками досі лідирують США.
  • У ВООЗ повідомили, що пандемія коронавірусу розвивається за сценарієм поширення «іспанського» грипу. Друга хвиля «іспанки» була більш смертоносною — тоді померли мільйони людей.