«Прирікаєте на страждання наших дітей». Фігурантка справи Шеремета Кузьменко звернулася до Венедіктової

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Прирікаєте на страждання наших дітей». Фігурантка справи Шеремета Кузьменко звернулася до Венедіктової

Ковальчук Віктор / УНІАН

Підозрювана у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета лікарка Юлія Кузьменко написала відкритого листа генеральному прокурору Ірині Венедіктовій.

Текст листа опубліковано на сторінці ініціативи Free Dr Kuzmenko.

Кузьменко звинуватила Венедіктову в ігноруванні обʼєктивних фактів і підкреслила, що нова група прокурорів у справі, призначена в травні, ігнорує засідання. Вона також звернула увагу, що прокурори зʼявляються на суди лише тоді, коли ті призначають продовження тримання під вартою у СІЗО її та іншого підозрюваного — музиканта Андрія Антоненка.

«Ви ігноруєте очевидні факти, чим дозволяєте і далі перебувати на волі справжнім убивцям. Ви, не замислюючись, прирікаєте на страждання наших дітей і вбиваєте віру в правосуддя в кожного, хто слідкує за справою», — відзначила Кузьменко.

На її думку, позиція Венедіктової полягає у підтримці брехливості того, що відбувається, разом із саботажем її підлеглих, що кидає тінь і на президента України. «Так само, як безпричинне тримання нас під вартою підриває віру населення України у можливість правосуддя як у окремих випадках, так і в цілому», — заявила підозрювана.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музикантові Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.
  • У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона й закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.
  • Наприкінці липня суд знову переніс розгляд апеляції Кузьменко у справі Шеремета. Прокурори повідомили про неявку за 30 хвилин до засідання.