«Досить брехні». Під Офісом генпрокурора відбулася акція на підтримку фігурантів справи Шеремета

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Досить брехні». Під Офісом генпрокурора відбулася акція на підтримку фігурантів справи Шеремета

Фото УНІАН

Під Офісом генерального прокурора відбулася акція на підтримку підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета — музиканта Андрія Антоненка та лікарки Юлії Кузьменко.

Про це повідомляє Укрінформ.

Під будівлею зібралися декілька десятків людей. Активісти розгорнули великий плакат з написом «Досить брехні!» перед входом до установи. Пізніше деякі учасники акції запалили фаєри.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музикантові Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.
  • У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона й закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.
  • На початку серпня суд переніс розгляд скарги захисту Антоненка через неявку прокурорів.
  • 16 липня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід Кузьменко на два місяці — до 13 вересня.