В МЗС відреагували на відмову Ірану виплачувати компенсацію за збитий літак МАУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В МЗС відреагували на відмову Ірану виплачувати компенсацію за збитий літак МАУ

Anadolu Agency / Contributor / Getty Images

Ірану доведеться виплатити Міжнародним авіалініям України компенсацію за збитий пасажирський літак — безпосередньо або відповідним страховим компаніям. Про це наголосив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін у Facebook.

«Мені важко уявити можливість уникнення іранською стороною відповідальності за збитий український «Боїнг», і це розуміють усі причетні гравці. Під час двосторонніх перемовин іранська сторона підтвердила свою готовність компенсувати збитки, у т.ч. й авіакомпанії МАУ, представники якої були запрошені на переговори з української сторони. Ми домовилися включити це питання до порядку денного наступного раунду переговорів», — розповів Єнін.

Він підтвердив, що літак МАУ справді було застраховано в одній із європейських страхових компаній, яка в свою чергу перестрахувала свої ризики в інших страховиків.

«Відповідно Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ якщо не безпосередньо, то в регресному порядку відповідним страховим компаніям, але все одно йтиметься про ті ж самі компенсації», — наголосив заступник глави МЗС.

Напередодні глава Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані заявив, що Іран не буде виплачувати МАУ компенсацію, бо літак був застрахований європейськими фірмами.