ОАСК повернув прокурорам підозри Вовку та ще 4 суддям. Стверджують, що документи їм «залишили на стільці»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ОАСК повернув прокурорам підозри Вовку та ще 4 суддям. Стверджують, що документи їм «залишили на стільці»

Пресслужба Окружного адміністративного суду Києва

Окружний адміністративний суд Києва повернув до Офісу генерального прокурора підозри голові суду Павлу Вовку та ще чотирьом суддям.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Згідно з повідомленням, підозри прокурори залишили просто на стільці в коридорі суду в позаробочий час. У суді наполягають, що це порушує порядок вручення письмового повідомлення про підозру. Воно вручається або особисто в день його складання, а у випадку, коли це неможливо, — у спосіб, передбачений Кримінально-процесуальним кодексом.

«У разі тимчасової відсутності особи за місцем проживання повістка для передачі їй вручається під розписку дорослому члену сім’ї особи чи іншій особі, яка з нею проживає, житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання особи або адміністрації за місцем її роботи», — зазначили в суді. Крім того, там звернули увагу, що чинне законодавство не містить визначення поняття «адміністрація за місцем роботи».

Апарат суду звернув увагу чиновників Офісу генерального прокурора на те, що вказані документи не містять навіть відомостей про дату, місце, час, спосіб і дані осіб, кому саме було повідомили про підозру та ким саме, на якій підставі здійснювалося вказане повідомлення та чи були роз’яснені права підозрюваного.