Трамп назвав найбільшою проблемою у світі ядерну угоду з Росією

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Трамп назвав найбільшою проблемою у світі ядерну угоду з Росією

Mark Wilson / Getty Images

Найважливішою світовою проблемою є підписання угоди з Росією щодо ядерного озброєння.

Про це заявив президент США Дональд Трамп в ефірі радіошоу Гʼю Гʼюїтта.

«Ми наразі працюємо з Росією над пактом з ядерного озброєння. Це на сьогодні найбільша світова проблема», — сказав він.

На думку Трампа, Росія не буде «відтягувати, бо дуже цього хоче».

«Я змусив НАТО платити на $400 млрд більше, щоб захистити себе від Росії, Обама нічого не отримав, він тільки знижував і знижував [внески країн НАТО на оборону]», — зазначив американський лідер, відповідаючи на запитання, чи є його політика жорсткішою щодо РФ, ніж Барака Обами.

Окремо Трамп згадав про будівництво газопроводу «Північний потік — 2».

«Я порушив тему трубопроводу «Північний потік — 2», до мене ніхто навіть не говорив про це. Німеччина отримує енергію з Росії. Я запитав, що це за угода? Ви платите Росії мільярди доларів, а ми захищаємо вас від Росії?» — наголосив президент США.

  • У жовтні 2019 року Трамп заявив, що США, Росія і Китай повинні укласти тристоронню угоду щодо обмеження розробки ядерного озброєння замість двосторонньої угоди між РФ і США щодо подальшого скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь, термін дії якої закінчується в лютому 2021 року. Пекін відмовляється брати участь у тристоронніх переговорах.
  • НАТО і Росія не змогли розвʼязати спір з приводу нової російської ракети, яка, на думку західних союзників, становить загрозу для Європи, через що США вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що виступає за відновлення ядерних перемовин з Північною Кореєю після зустрічі з Кім Чен Ином у демілітаризованій зоні.