ДержЗМІ Білорусі повідомили про затримання «координаторів» протестів у Мінську. Дружина одного з них спростовує

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Мінську затримали нібито «координаторів» масових протестів. Про це зранку 12 серпня повідомило державне агентство БЕЛТА.

За даними держЗМІ, один із цих «координаторів» нібито керував діями соратників з готелю «Білорусь», де він знімав номер. «Чоловік керував діями трьох підлеглих. Вони зі свого боку керували сотнями», — повідомило держагентство.

Також зранку БЕЛТА розповсюдило заяву Міністерства внутрішніх справ про затримання чоловіка, який нібито «платив за участь» у протестах. В МВС заявили, що в його рюкзаку нібито знайшли понад $10 тисяч, призначених для «оплати учасникам» акцій.

Дружина одного з затриманих «координаторів» — Михайла Сімакова, Катерина Сімакова розповіла TUT.by, що чоловік — підприємець, займається продажем автомобілів. За її словами, у нього було з собою близько $9 тисяч, бо напередодні він продав авто. Цю інформацію вона готова підтвердити договором із покупцем за 10 серпня.

Сімакова розповіла, що затримання відбулося прямо біля їхнього будинку на її очах, сусідів і маленьких дітей. «У машині, яка підʼїхала до нашого дому, були люди у цивільному, вони не предʼявляли посвідчення — відповідно, чоловік чинив опір. Ми думали, це пограбування. Його били дуже сильно», — пригадує жінка, наголошуючи, що чоловік не брав участі в акціях протесту.