«Я в Україні, готовий прийти на допит». Суддя Вовк відреагував на оголошення його в розшук

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Я в Україні, готовий прийти на допит». Суддя Вовк відреагував на оголошення його в розшук

Сайт Окружного адміністративного суду Києва

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, якого напередодні оголосило у розшук НАБУ, заявив, що не ховається і готовий прийти на допит за порядком, передбаченим законом. Про це він написав у Facebook.

«Я перебуваю в Україні, ні від кого не ховаюся, адреси суду, вважаю, в НАБУ ще не забули […] Я, як законослухняний громадянин, готовий прийти на допит в порядку, передбаченому КПК», — написав він.

Вовк заявив, що «так і не дочекався» від НАБУ вручення повідомлення про підозру в установленому законом порядку, так само як і його колеги, яких також оголосили в розшук. При цьому, додає він, ті співробітники суду, яких викликали на допити в установленому порядку, прийшли, але допити з ними перенесли на 18 серпня.

Вовк заявив, що розцінює ситуацію як «втручання в діяльність суддів», тому планує подати заяву до правоохоронних органів.

«Ми продовжуємо спокійно виконають свої обовʼязки — на своїх робочих місцях […] А взагалі, нинішня ситуація, в загальних рисах, мені нагадує кампанію проти ОАСК, де так добре проглядалися вуха пʼятого президента [Петра Порошенка], який віртуозно керував головним корупціонером НАБУ», — написав Вовк.