Компанія Tesla роздробить акції у відношенні 5:1, аби зробити їх більш доступними

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Компанія Tesla роздробить акції у відношенні 5:1, аби зробити їх більш доступними

Win McNamee / Staff

Рада директорів компанії Tesla затвердила поділ акції у відношенні 5:1, аби зробити їх більш доступними для працівників та інвесторів. Про це йдеться на сайті Tesla.

Після закриття ринку, 28 серпня 2020 року, кожен акціонер з реєстру отримає дивіденди у вигляді чотирьох додаткових звичайних акцій на кожну, що має.

11 серпня акції Tesla закрилися на рівні $1374,39 за штуку.

Раніше Forbes повідомляв, що з початку 2020 року акції компанії подорожчали на майже 300%, це викликало незадоволення у інвесторів, адже компанія лише нещодавно вийшла на прибуток. Після цього великий американський банківський холдинг Morgan Stanley заявляв, що акції Tesla «переоцінені».

У липні компанія повідомила, що за квітень — червень отримала $104 мільйони прибутку. Відповідно, вона виявилася прибутковою протягом чотирьох кварталів поспіль — вперше за 17 років її існування.

  • 1 липня Tesla стала найдорожчим виробником авто у світі. За капіталізацією компанія Ілона Маска випередила японську Toyota. Вартість акцій Tesla під час торгів 1 липня зросла на 5% і перевищила $1 135. Таким чином, ринкова капіталізація компанії сягнула $295 мільярдів.
  • Tesla продає на своєму сайті короткі атласні шорти. Так Ілон Маск жартує над «шортерами» — власниками коротких позицій на ринку, які купують і продають акції Tesla, сподіваючись на зниження ціни, щоб потім викупити їх назад і отримати прибуток.