Україна надіслала Росії ноту протесту через військові навчання у Криму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна надіслала Росії ноту протесту через військові навчання у Криму

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Міністерству закордонних справ Росії через проведення в анексованому Криму військових навчань.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Відомство назвало ці навчання «черговим свідченням неприкритої зневаги Росії до норм і принципів міжнародного права, а також до чинного законодавства України».

«Організація згаданих військових навчань є також наочною ілюстрацією свідомих кроків Росії з ескалації напруженості в Азово-Чорноморському регіоні, що загрожує регіональній та європейській безпеці», — йдеться в заяві.

Україна засудила ці навчання та закликала Росію невідкладно припинити протиправні дії проти державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомляє «Крим.Реалії», з 10 серпня в анексованому Криму стартували російські спеціальні військові навчання. У них беруть участь близько 6 тисяч військових і понад 700 одиниць техніки. Мета навчань, які триватимуть до 21 серпня, — «відпрацювати організацію забезпечення дій військ».

  • 28 липня Україна передала російському Міністерству закордонних справ ноту протесту через так званий військово-морський парад підрозділів Чорноморського флоту Росії, який провели в Севастополі 26 липня.
  • Росія повернула Україні без розгляду ноту протесту щодо морського параду в Севастополі.