Президент Польщі напише листа до ООН через події в Білорусі. У Сеймі Литви заявили, що можуть не визнати Лукашенка президентом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Президент Польщі напише листа до ООН через події в Білорусі. У Сеймі Литви заявили, що можуть не визнати Лукашенка президентом

European Parliament / Flickr

Президент Польщі Анджей Дуда звернеться до Ради ООН з прав людини із закликом захистити білоруський народ, який протестує проти президента Олександра Лукашенка.

Про це розповів голова Канцелярії президента Кшиштоф Щерський, передає «Польське радіо».

«Ініціатива президента буде дуже важливою. Президент напише спеціальний лист усім державам — членам Ради ООН з прав людини, лист-заклик не бути байдужим до ситуації в Білорусі, брати слово, щоб у своїх громадах, на наших континентах, у всьому світі білоруське питання стало проблемою, якою ми будемо займатися як міжнародна спільнота», — пояснив він.

За словами Щерського, лист буде адресований лідерам 47 країн, які входять до цієї Ради. Це буде перший подібний лист такого масштабу, спрямований на підтримку білорусів.

«Хтось має розбудити світ, як бачите, світ не особливо зацікавлений ситуацією в Білорусі. Польща пробуджує цей світ, президент Анджей Дуда пробуджує його цим листом», — зазначив він.

Водночас у Сеймі Литви заявили, що готові не визнавати Лукашенка президентом Білорусі. Із відповідною заявою виступили члени комісії із закордонних справ. Вони зазначають, що вибори у Білорусі були сфальсифіковані.

«Комітет закликає Сейм та інші відповідальні литовські інститути не визнавати результати виборів у Білорусі і президента Лукашенка як законного лідера Білорусі», — йдеться у заяві.