Ощадбанк виграв у Сбербанку Росії справу за назву та торгову марку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ощадбанк виграв у Сбербанку Росії справу за назву та торгову марку

Vincent Mundy / Bloomberg via Getty Images

Ощадбанк виграв у «дочки» російського Сбербанку суд за торгову марку і назву.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Відповідне рішення ухвалив ще 10 серпня Північний апеляційний господарський суд. «Перемогу в цій справі не можна переоцінити, адже це важливий етап в історії захисту Ощадбанком своїх прав інтелектуальної власності в основній судовій справі, яка стосується заборони російському Сбербанку незаконно використовувати фірмове найменування «Сбербанк» на території України. Це свідоцтво історично зареєстровано за Ощадбанком», зазначив голова правління банку Андрій Пишний.

Пишний нагадав, що Ощадбанк наполягав на незаконності перейменування української «дочки» Сбербанку Росії на Сбербанк і заявив про порушення прав інтелектуальної власності ще в січні 2016 року. В Ощадбанку вважають, що Сбербанк Росії незаконно використовує торговельну марку «Сбербанк», що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їх поведінку. Єдиним законним власником торговельної марки «Сбербанк» на території України є Ощадбанк.

  • У липні Київський апеляційний суд дозволив стягнути з Росії $1,1 млрд на користь Ощадбанку за захоплення активів банку в анексованому Криму.