Радять не ризикувати життям. МВС Білорусі вперше прокоментувало масове затримання журналістів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Радять не ризикувати життям. МВС Білорусі вперше прокоментувало масове затримання журналістів

Дар'я Бурякіна / TUT.BY

Міністр внутрішніх справ Юрій Караєв зазначив, що його принципова позиція — «не чіпати журналістів, крім випадків, де вони стають між порушниками і силами правопорядку». Про це повідомила речниця відомства Ольга Чемоданова в Telegram-каналі.

Вона заявила, що у більшості випадків журналістів відпускають та не складають на них адміністративний протокол.

Чемоданова зазначила, що МВС взяло на особистий контроль роботу білоруських та іноземних журналістів на «несанкціонованих масових заходах». Також у відомстві порадили журналістам не ризикувати собою на акціях протесту.

Окрім того Караєв повідомив, що через добу після затримання вийшов кореспондент новинного порталу TUT.BY Станіслав Коршунов, а разом з ним і затриманий 10 серпня редактор видання «Наша Ніва» Єгор Мартинович.

У Мінську протягом 11 серпня правоохоронці активно били та затримували журналістів різних ЗМІ. В інші дні такої кількості нападів на працівників медіа не було. Чи не найсильніше постраждали журналісти найбільшого незалежного видання Білорусі TUT.by. Протягом дня у своєму Telegram-каналі вони повідомляли про те, як їхнім журналістам заважали фотографувати, зупиняли автомобілі з операторами, били та забирали флешки з матеріалами.

Також відомо, що міліцейські побили фотокореспондента Associated Press. Видання BBC розповіло, що правоохоронці напали на їхню групу з трьох журналістів.