Міністр Кулеба: Відмова Ірану виплачувати компенсацію МАУ за збитий літак — це не офіційна позиція

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Кулеба: Відмова Ірану виплачувати компенсацію МАУ за збитий літак — це не офіційна позиція

УНІАН

Відмова Ірану виплачувати Міжнародним авіалініям України компенсацію за збитий літак, оскільки він був застрахований європейськими фірмами — це не офіційна позиція країни. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю Радіо НВ.

«Ми вчора попрацювали з Іраном і та позиція, яка пролунала з іранського боку, не представляє офіційну позицію уряду Ірану і не є переговорною позицією. Тому ми на цю заяву не звертаємо уваги і продовжуємо працювати далі з іранською стороною», — зазначив Кулеба.

За його словами, Україна не допустить жодних спроб уникнути відповідальності чи уникнути сплати хоч одного виду компенсацій.

Напередодні глава Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані заявив, що Іран не буде виплачувати МАУ компенсацію, бо літак був застрахований європейськими фірмами.

«Український літак застрахований в Україні європейськими компаніями, а не іранськими компаніями. Отже, ці європейські компанії повинні виплатити компенсацію», — сказав він.

Коментарі Сулеймані стосувалися літака і не стосувалися можливої ​​компенсації сімʼям жертв. Коментарі від європейських страховиків з цього приводу не надходили.