Піскун розповів, чим займатиметься на посаді радника генпрокурора

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Піскун розповів, чим займатиметься на посаді радника генпрокурора

Косарєв Олександр / УНІАН

Новопризначений радник генерального прокурора Святослав Піскун розповів, чим займатиметься на цій посаді.

Про це він розповів в інтерв’ю «Лівому берегу».

Піскун зазначив, що має кілька ініціатив і готовий допомагати порадами чи змінами до законодавства. Він розповів, що планує займатися змінами до Кримінально-процесуального кодексу та комунікацією з парламентом.

«Ми [Союз юристів України] вважаємо, що роль генерального прокурора без соціальних елементів захисту і якихось економічних прав держави і людей не мають сенсу. Багато хто це називає загальним наглядом, а ми це називаємо нагляд за дотримуванням соціальних, економічних та інших прав громадян і держави», — пояснив він.

За словами Піскуна, також генпрокурору повинні повернути «окремі функції» із захисту громадян і держави. Такими функціями наділені «усі прокуратури Європи та США».

«Якщо навіть збирається незаконний мітинг, прокурор виносить рішення, законний він чи ні, як в Європі. В Європі прокурор міста Франкфурта-на-Майні заборонив нещодавно мітинг — поліція його розігнала. Прокурор повинен наглядати за законністю в країні, на те він і прокурор», — вважає Піскун.

  • 27 липня генпрокурор Ірина Венедіктова призначила колишнього очільника Генпрокуратури Святослава Піскуна своїм радником на громадських засадах.
  • Згодом Венедіктова пояснила, що взяла у свої радники Піскуна, бо в нього «цінний досвід [...] людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною, і за ним йдуть колективи — він ефективний».
  • Радник глави Офісу президента з антикризових комунікацій Михайло Подоляк назвав «неправильним рішенням» призначення генпрокурором Іриною Венедіктовою своїм радником колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. Подоляк вважає, що генпрокурор ще змінить своє рішення.
  • Святослав Піскун працював генпрокурором тричі: у 2002—2003 роках, у 2004—2005 роках та у квітні-травні 2007 року. Двічі Піскун був і народним депутатом України від Партії регіонів. У 2016 році став головою Союзу юристів України.