Дослідження: Понад 800 людей в усьому світі померли через дезінформацію, повʼязану з COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Понад 800 людей померли через дезінформацію, повʼязану з коронавірусною хворобою.

Про це пише BBC.

Згідно з дослідженням, опублікованим в American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, близько 6 тисяч людей були госпіталізовані через неправдиву інформацію в соціальних мережах. Більшість людей померли від метанолу чи миючих засобів на спиртовій основі, які вони вживали як ліки проти коронавірусу.

Учені підкреслюють, що міжнародні агентства, уряди та платформи соціальних мереж несуть відповідальність за боротьбу з цією дезінформацією, але технологічні компанії досі повільно та неоднозначно реагують на її поширення.

  • У липні конспірологічний пантеон США поповнився новою теорією, повʼязаної з пандемією коронавірусу. Мешканка Міссісіпі написала у Facebook емоційний пост, в якому повʼязала збільшення частки безготівкових транзакцій під час пандемії коронавірусу зі змовою банків, які прагнуть контролювати гроші громадян.
  • На початку червня Білл Гейтс спростував конспірологічні теорії про те, що він нібито збирається чипувати людей під виглядом вакцинації від коронавірусу. Він заявив, що його бентежить існування всіх цих божевільних ідей.
  • Twitter блокує акаунти прихильників QAnon. Вони переконані, що проти Трампа готують змову.
  • Google заборонить рекламу, яка просуває теорії змови, повʼязані з коронавірусом, а також видалить рекламу зі сторінок, які просувають такі теорії, і демонетизує сайти, що порушують цю політику.