США заборонили чартерні рейси на Кубу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство транспорту США заборонило чартерні рейси на Кубу.

Про це у своєму Twitter написав держсекретар США Майкл Помпео.

«Сьогодні я попросив Міністерство транспорту призупинити приватні чартерні рейси між США і Кубою. Режим Кастро використовує туристичні кошти для фінансування своїх зловживань і втручання у Венесуелу», — повідомив він.

За словами Помпео, «жоден диктатор» не повинен отримувати вигоди від американських туристів.

Наказ Міністерства забороняє усі чартери в усі аеропорти Куби, окрім спеціальних державних до аеропорту Гавани, а також інших дозволених рейсів для надання медичної чи іншої екстреної допомоги, для пошукових операцій або з іншою метою, яка відповідає інтересам США.

За даними американської влади, щороку виконується близько 3 600 чартерних рейсів зі США на Кубу і назад.

  • Влада США у жовтні 2019 року припинила перельоти американських авіакомпаній в аеропорти Куби і залишила рейси тільки до Гавани. Рішення, за словами держсекретаря Майкла Помпео, ухвалили у відповідь на підтримку Кубою венесуельського лідера Ніколаса Мадуро. Воно спрямоване на те, щоб кубинський уряд не міг отримати прибуток від польотів до США.
  • Президент Куби Мігель Діас-Канель неодноразово заявляв про свою підтримку Мадуро, чиє правління країною призвело до значних політичних і економічних проблем у Венесуелі починаючи з 2017 року і до сьогодні.