«Слуга народу» Качура вимагає розпустити громадську раду при Мінʼюсті, яка радила заборонити ОПзЖ і Партію Шарія

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» Качура вимагає розпустити громадську раду при Мінʼюсті, яка радила заборонити ОПзЖ і Партію Шарія

Гонтар Володимир / УНІАН

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура звернувся до міністра юстиції з вимогою розпустити громадську раду при Мінʼюсті. Причиною цьому стало звернення ради до міністерства про заборону кількох політичних партій. Про це він написав у Telegram.

Качура заявив, що звернення громадської ради є «виключно політичним і не має під собою ніяких аргументацій».

«Рада при Мінʼюсті повинна бути створена на професійній основі, а не з профанів, набраних на вулиці. Громадська рада створюється для експертного контролю юридичною спільнотою та напрацювання рекомендацій для прийняття рішень центральним органом виконавчої влади, а не для політичного переслідування праворадикальних партій своїх опонентів. До обрання я був членом цієї ради і ми не дозволяли собі приймати заангажовані рішення», — сказав нардеп.

Він також нагадав, що відповідно до закону громадяни мають право на свободу обʼєднань у політичні партії та громадські організації.

12 серпня стало відомо, що громадська рада при Міністерстві юстиції розглянула звернення політичних сил і громадських організацій про заборону діяльності в Україні «Опозиційної платформи — За життя» та Партії Шарія. Рада рекомендувала Мінʼюсту почати юридичний процес і заборонити діяльність партій. На думку авторів звернення, робота партій шкодить національній безпеці.