Лукашенко знову скликав Радбез. Протестувальників назвав «гарматним мʼясом», а всім порадив «не висовуватися»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко знову скликав Радбез. Протестувальників назвав «гарматним мʼясом», а всім порадив «не висовуватися»

Гонтар Володимир / УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знову скликав Раду безпеки. Він заявив, що події у країні не може назвати «катастрофою» чи «надто перенапруженою ситуацією», але питань, які треба вирішити, вистачає.

Його заяви цитує держагентство БЕЛТА.

Лукашенко вчергове заявив, що протести «організовують» із-за кордону. «У перших рядах йдуть люди з кримінальним минулим, до того ж, пристойним кримінальним минулим. Ну і наші — де діти, де не зовсім вже діти», — сказав він. Але при цьому, додав, що зараз не може предʼявити претензії.

Також Лукашенко попросив силовиків не бити протестувальників, які «впали і лежать». «Єдине, попрошу і міністра, і інших: ми все-таки словʼяни, якщо вже людина впала і лежить, її не треба бити. Тобто повинно бути певне гальмо», — сказав він.

Також Лукашенко закликав всіх «не висуватися» на вулиці. «Зрозумійте, що вас і наших дітей використовують як гарматне мʼясо! Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї «Открытой России», Навального і так далі і тому подібне. Уже агресія почалася проти країни», — заявив він.