В Офісі генпрокурора заявили, що не отримали від Білорусі відповіді на запит щодо екстрадиції найманців «ПВК Вагнера»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Білорусь на офіційному рівні не відповіла Україні на запит щодо екстрадиції затриманих найманців «ПВК Вагнера».

Про це у коментарі «Бабелю» розповів заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

«Офіційної відповіді від білоруської сторони щодо видачі РФ затриманих ми наразі не отримали. Поки можу зазначити, що ми зібрали достатньо доказів щодо їхньої участі у збройному конфлікті на Донбасі у складі незаконних збройних формувань РФ», — зазначив він.

За його словами, Офіс генпрокурора оперативно відреагував на затримання «вагнерівців» у Білорусі та 31 липня направив запит щодо тимчасового арешту найманців, а через деякий час — й екстрадиційні документи.

Водночас Мамедов підкреслив, що в Україні продовжуватимуть розслідування проти найманців і притягнення їх до відповідальності, зокрема й за допомогою заочного правосуддя.

  • Під Мінськом у ніч проти 29 липня затримали понад 30 найманців «ПВК Вагнера», які готувалися дестабілізувати обстановку у країні напередодні виборів президента.
  • У Кремлі запевнили, що не мають інформації про протиправні дії росіян, і вимагали відпустити затриманих. Також російська влада зазначила, що «вагнерівці» летіли до Туреччини, але «спізнилися на літак». У Білорусі затриманих звинувачували в підготовці терактів.
  • 14 серпня стало відомо, що Білорусь видала «вагнерівців» Росії. Один з них залишився в Білорусі.