Nestlé, Danone та інші. Великі бренди прибирають рекламу з білоруського телебачення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Білорусі компанії-рітейлери, банки, мобільні оператори зупинили рекламу на всіх телеканалах, зокрема й на державних. Про це повідомляє білоруський онлайн-журнал про рекламу Marketing.by.

Серед компаній є й великі міжнародні рекламодавці — Danone, Nestlé та інші. На прибирання реклами знадобиться якийсь час, проте усі сподіваються, що це — «тимчасовий захід», який залежить від ситуації у країні в цілому.

Зазначимо, що вперше з початку протестів у Білорусі до страйків долучилися державні ЗМІ — 272 співробітники державного медіахолдингу «Белтелерадіокомпанія» оголосили страйк із політичними вимогами. Близько пів тисячі журналістів підписалися під вимогами про невизнання виборів і скасування цензури.

Уранці 17 серпня глядачі побачили порожню студію на каналі «Білорусь 1» — спочатку на каналі показували дивани без ведучих, а потім у студії взагалі вимкнули світло. Після цього ефір продовжила програма про меморіальний комплекс «Хатинь».

  • Нагадаємо, що в Білорусі вже понад тиждень тривають акції протесту проти переобрання Олександра Лукашенка президентом країни. Відомо тільки про одного офіційного загиблого, хоча правозахисники повідомляють про трьох.
  • Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко є персоною нон грата в Євросоюзі.