У Білорусі помер чоловік із вогнепальним пораненням в голову. Це вже четверта підтверджена смерть під час протестів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У військовому госпіталі Мінська від вогнепального поранення у голову під час протестів у Бресті помер 43-річний Геннадій Шутов.

Про це виданню TUT.by повідомили рідні чоловіка.

За їхніми словами, Геннадій отримав поранення 11 серпня біля будівлі Московської адміністрації Бреста. Вони вважають, що стріляли у Геннадія з даху будинків. Очевидці розповідають, що чоловік ні з ким не бився і не конфліктував — просто йшов, коли отримав постріл.

Спочатку його госпіталізували у місцеву лікарню, але згодом екстрено гелікоптером евакуювали до Мінська. За даними ЗМІ, туди він потрапив із діагнозом «Відкрите проникне вогнепальне поранення черепа. Забій — розкладання головного мозку. Багатоуламковий перелом склепіння черепа з переходом на основу».

Помер чоловік уранці 19 серпня. У МВС Білорусі підтверджували, що під час протестів у Бресті застосовували вогнепальну зброю, і що внаслідок цього були поранені. У повідомленні силовиків не зазначалося, хто саме отримав поранення, однак характер отриманих травм був однаковий.

Це вже четверта підтверджена смерть під час протестів у Білорусі. Першим був Олександр Тарайковський, який помер на протестах у Мінську. Другим загиблим вважається 25-річний Олександр Вихор, який помер у Гомелі. Правозахисники повідомляють, що йому відмовили в медичній допомозі, тому правоохоронці не розслідують його смерть. Також МВС Білорусі повідомило про третю смерть. За їхніми даними, жертвою став юнак, на якого 16 серпня у Мінську наїхала машина. Рідні загиблого не вірять у цю версію.