Уряд затвердив план святкування Дня Незалежності. Що заплановано

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів на засіданні затвердив план святкування Дня Незалежності України. Святкові заходи 24 серпня заплановані на Михайлівській і Софійській площах, а не на Хрещатику і Майдані Незалежності, як було раніше.

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, у Києві та інших містах, а також у дипломатичних установах і військових частинах мають відбутися урочисті заходи до Дня державного прапора.

24 серпня в Києві та інших містах проведуть церемонії покладання квітів до пам’ятників і місць поховань українських борців за незалежність, героїв Небесної сотні і військових, які загинули на Донбасі. Святкування 29-ї річниці відбуватиметься з урахуванням протиепідемічних вимог.

На День Незалежності будуть проходити тематичні виставки, культурно-мистецькі та медійні заходи, церемонії вручення державних нагород, а в Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні на новому флагштоці піднімуть державний прапор.

Цього року військові паради не проводитимуть, але ветерани війни на Донбасі та волонтери знову проведуть свій марш у Києві, як це було торік (марш зібрав майже 12 тисяч осіб). Марш захисників України планується без партійної символіки.