Російський політик Навальний опинився в реанімації. Стверджують, що його отруїли

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Російський політик Навальний опинився в реанімації. Стверджують, що його отруїли

Oleg Nikishin / Epsilon / Getty Images

Російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив у реанімацію з ознаками сильного отруєння.

Про це у Twitter повідомила його речниця Кіра Ярмиш.

За її словами, Навальний повертався літаком із Томська до Москви, але під час польоту йому стало погано. Літак екстрено посадили в Омську.

«Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай. Це було єдине, що він пив зранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Олексій досі непритомний», — розповіла вона.

Згодом вона повідомила, що політик вже отямився, але йому складно рухатися і розмовляти. Однак через деякий час Ярмиш знову зазначила, що Навальний перебуває у комі. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Медики досі не повідомили результати аналізів, а в лікарню приїхали співробітники поліції. Стан Навального оцінюють як тяжкий.

  • Навальний є опозиційним російським політиком, якого влада після виборів мера Москви 2013 року, де він отримав понад 20% голосів, тривалий час не допускає до інших виборів. Його арештовують, садять у СІЗО, а за сфабрикованою справою «Ів Роше» він має судимість, що забороняє йому балотуватися.
  • Олексій Навальний намагається зареєструвати свою партію з 2012 року. Однак щоразу Міністерство юстиції йому відмовляє.
  • У липні 2019 року Навальний уже повідомляв про спробу його отруїти. На той час він відбував чергове покарання в СІЗО.