Білоруський КДБ затримав одного зі страйкарів «Білоруськалію». Він зміг втекти через кватирку і вже перебуває в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Білоруський Комітет державної безпеки затримав одного із страйкарів заводу «Білоруськалій» Дмитра Куделевича, однак він зміг втекти.

Про це йдеться у Telegram-каналі страйкового комітету заводу.

«Дмитро Куделевич повідомив, що був затриманий співробітниками КДБ і доставлений у відділ. Там він попросився до вбиральні і через відкриту кватирку йому вдалося втекти. Під час затримання він встиг кинути ключі від авто в салон, а в кишені залишився комплект від автомобіля дружини, який і забрали чекісти», — пояснили там.

У страйккомі зазначили, що, за непідтвердженою інформацією, Куделевич наразі перебуває в Україні.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська.
  • Через результати виборів в країні вже понад тиждень тривають страйки на заводах і підприємствах. В адміністрації Лукашенка оцінюють збитки від протестів у Білорусі у $500 млн.
  • 20 серпня платформа «Голос» оприлюднила звіт про вибори в Білорусі. Результати істотно відрізняються від офіційних — вибори сфальсифіковані.