У Білорусі заблокували сайти платформ «Голос» та «Зубр». Вчора вони випустили звіт про фальсифікації на виборах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Білорусі заблокували сайти платформ «Голос» та «Зубр». Вчора вони випустили звіт про фальсифікації на виборах

Valery Sharifulin / Contributor

У Білорусі заблокували доступ до сайтів громадянських платформ «Голос» і «Зубр».

Про це пише TUT.by.

Сайти потрапили до списку ресурсів обмеженого доступу «на підставі рішення Міністерства інформації Республіки Білорусь» у пʼятницю, 21 серпня. Список з такими ресурсами недоступний для перегляду звичайними користувачами, але доступний для інтернет і хостинг-провайдерів. В одному з них виданню підтвердили цю інформацію.

Крім того, до списку обмеженого доступу за рішенням Міністерства інформації внесено велику кількість проксі-сервісів — завдяки їм за відсутності доступу до інтернету 9—11 серпня деякі користувачі отримували доступ до популярних месенджерів.

  • Платформа «Голос» разом з платформою «Зубр» і ініціативою «Чесні люди» напередодні представила підсумковий звіт про вибори президента Білорусі, згідно з яким результати, оприлюднені Центрвиборчкомом, і дані активістів істотно різняться.
  • Глава виборчої дільниці № 25 в Вітебську підтвердив, що членів комісії змушували фальсифікувати результати голосування. На оприлюднених плівках глава Жовтневої районної адміністрації міста Сергій Сташевський змушує членів комісії переписати протокол.