У Білорусі почалися масові акції на площах. Міністр оборони пригрозив людям армією — у Мінськ привезли війська

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Білорусі люди знову вийшли на мітинги і марші проти Олександра Лукашенка. З 14:00 акції почалися на площах і вулицях в Гомелі, Гродні, Могильові, Бресті, Мінську та інших містах.

У Мінську колони людей сходяться на площу Незалежності. Зараз там вже більше 10 тисяч осіб. Люди йдуть з біло-червоно-білими прапорами і скандують гасла.

Як повідомляє TUT.BY, у Мінську на вулиці вивели військових. Міністр оборони Віктор Хренін заявив, що у разі порушення порядку біля меморіалів і памʼятників проти демонстрантів можуть застосувати армію. По суті він заявив, що люди з БЧБ прапорами несуть знамена колаборантів, які воювали на боці Німеччини під час Другої світової війни.

«Ми не можемо спокійно дивитися, як під прапорами, під якими фашисти організовували масові вбивства білорусів, росіян, євреїв, представників інших національностей, сьогодні організовуються акції в цих священних місцях. Ми цього допустити не можемо! Тому від сьогоднішнього дня ми беремо їх під наш захист і охорону. У разі порушення порядку і спокою в цих місцях ви будете мати справу вже не з міліцією, а армією», — сказав Хренін.

Голова столичної міліції заявив, що в місті готуються провокації. Він сказав, що проведення «несанкціонованих масових заходів» протизаконно, а за участь у них передбачена відповідальність.

У Мінську та інших містах міліція за допомогою гучномовців просить людей розійтися, але її заклики ігноруються.