Держсекретар США Помпео привітав Україну з річницею Незалежності та нагадав про незаконну анексію Криму Росією

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Держсекретар США Помпео привітав Україну з річницею Незалежності та нагадав про незаконну анексію Криму Росією

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Державний секретар США Майкл Помпео від імені Сполучених Штатів і американського народу привітав народ України з 29-ю річницею Незалежності країни. Про це йдеться на сайті Державного департаменту.

«Наша підтримка вільної, стійкої і демократичної України непохитна. Ми, як і раніше, повністю віддані дипломатичним зусиллям щодо припинення триваючої агресії Росії на сході України. Як ми заявили у Кримській декларації, Сполучені Штати виступають проти спроби Росії анексувати Крим і обіцяють дотримуватися цієї політики, допоки Росія не поверне Україні повний контроль над усією українською територією», — заявив Помпео.

За його словами, США підтримують українців, які працюють над реформами і сприяють економічному зростанню, безпеці та верховенству закону.

Перед цим президент США Дональд Трамп привітав Україну з річницею Незалежності: «Я пишаюся, що США надали понад $41 мільйон допомоги Україні в боротьбі з вірусом та його економічним впливом. Цей День Незалежності також є важливим святом, оскільки Україна сміливо продовжує протистояти російській агресії».