У центрі Мінська одночасно проходять опозиційний і провладний мітинги

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У центрі Мінська одночасно проходять опозиційний і провладний мітинги

Наша Ніва / Telegram

У Мінську на площі Незалежності розпочався анонсований опозицією мітинг до неофіційного Дня незалежності Білорусі, який відзначають 25 серпня. Про це повідомляють TUT.by і «Наша Ніва» в Telegram.

За даними «МБХ медиа», на площі, попри дощ, зібралися близько двох тисяч людей. Проїжджаючі проспектом Незалежності автомобілі сигналять їм протяжними гудками на знак солідарності. Площу патрулюють кілька міліціонерів у формі, через гучномовці мітингувальників спочатку закликали розійтися.

Люди зайняли увесь майданчик біля Червоного костьолу. Дехто з них — із біло-червоними прапорами та плакатами. Біля костелу розмістили портрети чотирьох загиблих під час акцій протесту в Мінську, Гомелі та Бресті, поруч — лампадки та квіти.

Ближче до вечора у центр Мінська — на площу Незалежності — почали стягувати військову техніку. Біля підходу до Будинку уряду військовослужбовці встановлюють металеве загородження. На стоянці на вулиці Радянській — спецтранспорт міліції, зокрема водомет і понад десять машин з бійцями у формі.

Водночас біля Комаровського ринку проходить провладний мітинг на підтримку самопроголошеного президента Олександра Лукашенка під назвою «За мир, стабільність і безпеку рідної Білорусі».

Присутні — переважно люди старшого віку, вони скандують: «Батька».

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.