Зеленський: Друга зустріч у «нормандському форматі» дає високі шанси завершити війну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський: Друга зустріч у «нормандському форматі» дає високі шанси завершити війну

Фото з сайту Адміністрації президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що друга зустріч лідерів у «нормандському форматі» може привести до закінчення війни на Донбасі.

Про це він розповів в інтервʼю Euronews.

Зеленський зазначив, що досягнуті на попередньому саміті в Парижі домовленості виконуються, але не так швидко, як він очікував. «Буде зустріч в «нормандському форматі». Був обмін полоненими. Ми домовилися про лінію розмежування у 20 точках розмінування. Це дуже важливо. Скільки ще часу потрібно? Я не знаю. Я думаю, що друга зустріч у «нормандському форматі» означає, що є високі шанси на закінчення війни», — сказав президент.

На уточнювальне запитання, коли, на його думку, вдасться завершити війну, президент відповів: «Якомога швидше. Я хочу вірити, що це станеться цього року. Я справді хочу в це вірити і я справді вірю, я вірю. Якби ж це залежало тільки від мене».

  • Зустріч радників лідерів країн «нормандського формату», яка повинна була відбутися 28 серпня в Парижі, переноситься.
  • Президент Володимир Зеленський розраховує, що на наступній зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Берліні зафіксують проміжні успіхи перемирʼя на Донбасі, що дозволить рухатися далі для припинення війни.