Дослідження: Вакцина Moderna забезпечує імунітет від коронавірусу щонайменше на три місяці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Дослідження: Вакцина Moderna забезпечує імунітет від коронавірусу щонайменше на три місяці

Flickr / naijabang tv

Вакцина від коронавірусу, розроблена американською компанією Moderna, здатна забезпечити імунітет як мінімум на три місяці.

Про це пише France 24.

Національний інститут алергії та інфекційних захворювань США провів дослідження, в основу якого лягли спостереження за групою з 34 осіб різного віку. Вчені вивчали їхню імунну реакцію на вакцину з першого етапу клінічних випробувань препарату.

В результаті зʼясувалося, що кількість вироблених після застосування вакцини антитіл «з часом, як і очікувалося, незначно зменшується, але залишається високою в усіх учасників випробувань протягом трьох місяців після введення бустерної дози вакцини».

Вакцина компанії Moderna складається з двох доз. Друга, бустерна доза вводиться через 28 днів після першої.

  • Раніше Moderna оголосила остаточні результати третьої фази випробувань своєї вакцини. Вони довели її ефективність на 94,1%. Вакцина може зберігатися в звичайному домашньому або медичному холодильнику до 30 днів і не втрачати свої властивості.
  • Перед цим зʼясувалося, що вакцина від коронавірусу американської фармацевтичної корпорації Pfizer і німецької компанії BioNTech запобігає зараженню на 90%. Після цієї новини акції компанії злетіли на 14%, а фондові ринки в усьому світі помітно пожвавилися в очікуванні близького завершення коронакризи.