ФСБ заявила про спробу озброєних людей прорватися з України в Росію, одного з них убито

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Федеральна служба безпеки (ФСБ) заявляє, що на українсько-російському кордоні сталася стрілянина, в результаті якої загинула щонайменше одна особа. Водночас в Держприкордонслужбі України розповіли, що не фіксували жодних пострілів біля кордону з Росією.

На офіційному сайті російського відомства вказано, що 4 грудня прикордонний наряд на ділянці прикордонного управління ФСБ Росії у Бєлгородській та Воронезькій областях «попередив спробу порушення кордону з України до Російської Федерації трьома озброєними невідомими».

За словами працівників ФСБ, під час спроби затримання порушники вчинили збройний опір, під час перестрілки один із них отримав поранення, несумісні з життям.

«Двоє зникли на території України», — додали у ФСБ.

Зазначимо, ФСБ не називає, де стався інцидент, проте Бєлгородська та Воронезька області межують із Харківською та Сумською в Україні.

Згодом у Держприкордонслужбі України розповіли, що інформація про інцидент на кордоні надійшла від російських прикордонників близько 11:00, хоча подія начебто відбулася опівночі за московським часом.

«Російська сторона до цього негайно не інформувала українських прикордонників про жодні нестандартні ситуації на спільній ділянці кордону», — наголосили у ДПСУ.

Наразі українські прикордонники додатково перевіряють ділянку місцевості, де, за даними РФ, могло відбутися порушення кордону.

Окрім цього, для з’ясування всіх обставин відбудеться прикордонно-представницька зустріч.