СБУ завершила розслідування підпалу авто журналістки «Радіо Свобода» та назвала замовника

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
СБУ завершила розслідування підпалу авто журналістки «Радіо Свобода» та назвала замовника

Радіо Свобода

Служба безпеки завершила досудове розслідування підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук у Львові. Слідчі називають організатором злочину поліцейського, а замовником — підозрюваного в організації контрабандних схем. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Розслідування встановило, що злочин організував колишній працівник Франківського відділу поліції у Львівській області на замовлення львів’янина, який підозрюється в організації масштабних контрабандних схем.

За даними СБУ, поліцейський знайшов виконавця злочину, заплатив йому за підпал і передав всю інформацію про авто журналістки. Замовник підпалу співпрацював з виконавцем і раніше — у схожих злочинах.

До суду наразі скерували обвинувальний акт щодо двох фігурантів провадження.

Нагадаємо, підпал авто Терещук стався у ніч на 30 січня 2020 року на вулиці Кубійовича у Львові. Після того правоохоронці затримали в Одесі виконавця злочину — 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

  • Уночі 17 серпня невідомі спалили автомобіль журналістів проєкту «Схеми: корупція в деталях». Журналіст програми Михайло Ткач нагадав, що під час зйомок за цим автомобілем постійно стежили співробітники Управління державної охорони.
  • Президент Володимир Зеленський тоді закликав поліцію «максимально швидко» знайти підпалювачів автомобіля.