Київ оприлюднив програму новорічних святкувань у столиці. Що передбачено?

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Київ оприлюднив програму новорічних святкувань у столиці. Що передбачено?

Facebook / Folk Ukraine

У Києві офіційне святкування Нового року триватиме із 19 грудня до 19 січня — на Софійській та Контрактовій площах, а також біля Арки дружби народів. Святкове засвічення головної ялинки країни відбудеться в День святого Миколая (19 грудня) о 19:00.

Про це повідомили представники КМДА на брифінгу 4 грудня, зауваживши, що темою Нового 2021 року став Казковий ліс.

Через карантинні обмеження в Києві під час новорічно-різдвяних свят не будуть проводити концерти, різноманітні шоу-програми,також під забороною фудкорти.

Натомість у місті буде створено новорічний маршрут: від Арки дружби народів через пішохідно-велосипедний міст до парку «Володимирська гірка», звідти на Алею художників, Андріївський узвіз і до Контрактової площі. На локаціях передбачені зони для дитячих розваг: ковзанка, 20-метрове оглядове колесо та льодова гірка.

На маршруті будуть розміщені фотозони, різні світлові та артінсталяції новорічної та різдвяної тематики в рамках проєкту «Парад культур», до того ж дорогою можна буде придбати сувеніри та випити гарячого чаю чи кави.

«Головна ялинка країни вже традиційно височітиме на Софійській площі, головна ялинка міста — біля Арки дружби народів, а центральна ялинка Подолу стоятиме на Контрактовій площі. Саме між цими локаціями буде створено новий новорічний маршрут завдовжки 8 кілометрів», — розповіла директорка Департаменту культури Діана Попова.

Вона також зазначила, що головна ялинка заввишки 31 метр цього року буде штучною.

За словами засновника проєкту Folk Ukraine і організатора новорічно-різдвяних святкувань на Софійській та Контрактовій площах Ігоря Добруцького, уперше буде встановлена 20-метрова головна ялинка Києва. Вона стоятиме під Аркою дружби народів, назва тематики в цій локації — «Кришталевий палац».

«Усе оформлення — самої ялинки, пішохідного моста, усіх доріжок, які ведуть до Арки дружби народів, буде у кришталевому стилі, у холодних кольорах. Третя ялинка заввишки 18 метрів буде встановлена на Контрактовій площі та оформлена в тематиці Петриківського розпису. Ви побачите всі розписи тарілок, які робили найкращі майстри з Дніпра. Вона також буде оформлена яблуками, горіхами», — додав Добруцький.

У КМДА запевнили, що на всіх локаціях контролюватимуть дотримання карантинних обмежень, а ті, хто залишиться на свята вдома, зможуть подивитися офіційне засвічення головної ялинки країни в онлайн-трансляції.

Також новорічні ялинки з’являться в кожному районі столиці.