У нового iPhone — дві sim-карти і екран 6,5 дюйма, Apple Watch роблять електрокардіограму. Головне про новинки Apple

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:
У нового iPhone — дві sim-карти і екран 6,5 дюйма, Apple Watch роблять електрокардіограму. Головне про новинки Apple

apple.com

Компанія Apple представила iPhone XS і iPhone XS Max з діагоналями 5,8 та 6,5 дюйма, 512 ГБ памʼяті і підтримкою двох сім-карт, iPhone XR з LCD-дисплеєм діагоналлю 6,1 дюйма, а також Apple Watch Series 4, які можуть зробити електрокардіограму і викликати службу порятунку. Ось що вже відомо про нові продукти.

iPhone XS і iPhone XS Max:

У iPhone XS XS і Max немає рамок навколо дисплея.

Apple

— Екран: 5,8 дюйма у iPhone XS і 6,5 дюйма у iPhone XS Max. Розмір XS Max не відрізняється від габаритів попередніх моделей версії Plus — без рамок навколо дисплея в такий самий корпус вмістився набагато більший екран.

— В IPhone XS використовується новий процесор розміром в 7 нанометрів A12 Bionic, завдяки цьому продуктивність зросла на 50%.

— У нових iPhone 512 Гб памʼяті. Цього достатньо для зберігання 200 тисяч фотографій.

— В іPhone Xs дві камери, поліпшені сенсори і спалах. Завдяки нейропроцессору Neural Engine для обробки фотографій також покращено функції подавлення шуму, фокусування і режиму HDR. Нова камера сама прибирає ефект червоних очей, а глибину розмиття можна відрегулювати одразу після зйомки.

— В моделі XS чотири мікрофони — можна записувати відео зі стереозвуком.

— Батарея iPhone XS працює на півгодини довше минулорічної версії iPhone X. Батарея XS Max — на 1,5 години.

— iPhone XS підтримує дві сім-карти одночасно. Але тут є нюанс: друга сімка — віртуальна eSIM, її не треба вставляти, але таку опцію підтримують далеко не всі оператори. Проте в Китаї вийде спеціальна версія XS з можливістю вставити дві звичайні сімки.

— Ціна iPhone XS — від 999 доларів, а iPhone XS Max — від 1100 доларів за мінімальний обʼєм памʼяті 128 Гб. В продажу з 17 вересня.

iPhone XR:

«Бюджетний» смартфон iPhone XR за $749.

apple.com

— LCD-екран з діагоналлю 6,1 дюйма, для якого придумали спеціальну назву Liquid Retina. Екран, як і в iPhone X, без рамок, але зі своєрідною «прядкою» по центру.

— iPhone XR тримає заряд на 1,5 години довше, ніж iPhone 8.

— Пʼять кольорів: жовтий, червоний, синій, кораловий, чорний, білий.

— Процесор — A12 Bionic, як в iPhone X.

— В IPhone XR обіцяють «розумний» HDR і роботу з глибиною різкості, хоча у нього на одну камеру менше, ніж у XS XS і Max.

— iPhone XR анонсується як бюджетний смартфон зі стартовою ціною від 749 доларів за мінімальний обʼєм памʼяті 64 Гб. В продажу з 17 вересня.

Apple Watch Series 4:

Apple Watch Series 4 на третину більше за попередню модель.

apple.com

У новій серії екран став більше на 30%. Циферблат повністю переробили, щоб він вміщував більше корисної інформації.

— Новий чіп S4 з 64-бітним двоядерним процесором.

— В Series 4 переробили мікрофон і динамік, а також потурбувалися, щоб годинник краще підтримував сигнал стільникового звʼязку.

— Apple Watch навчилися визначати, що ви впали звідки-небудь або посковзнулися, наприклад, на льоду. Після цього годинник скаже: «Здається, ви впали. Зателефонуйте до служби порятунку». Якщо ви не зреагуєте протягом хвилини, то годинник сам її викличе.

— Сенсор на задній панелі Apple Watch може відстежувати серцевий ритм і навіть зробити електрокардіограму. Таким чином, годинник виявлятиме перші симптоми серцевих захворювань. Всі дані записуються в додаток «здоровʼя», ними можна поділитися з лікарем.

— Батареї в Series 4 вистачатиме на 18 годин.

— Крім «срібної», «золотої» і «темної» серій, зʼявиться нова — «позолочена сталь». До нових Apple Watch підійдуть ремінці від попередніх версій годиннків.

— Ціна Series 4 — 399 доларів, версія з LTE — 499 доларів. А ціна на попередню Series 3 знизиться до 279 доларів. Передзамовлення доступне з 14 вересня.